Каринтия – ски регион Насфелд – Хермагор

Каринтия – мечтаното удоволствие за всички любители на пистите

Безгранично ски удоволствие, глетчери, гостоприемство! Така можем да обобщим накратко какво очаква почиващите в Каринтия през зимата. Снежно – синкаво блестящите върхове са мечтаните кулиси за перфектното зимно удоволствие сред дълбок сняг, топли минерални извори и топ ски склонове. Удоволствието е на първо място независимо дали сте на пистите или в някоя гостилница.

В Каринтия можете да почувствате снега както пожелаете, където пожелаете и когато пожелаете – спускания, уелнес, разходки със снегоходки и каране на сноуборд, каране на шейни с кучешки впряг, нощни спускания, спускане по “черни’ писти”, спускане по глетчер и още, и още… Алпийско удоволствие, което не оставя нито едно ваше желание несбъднато!

В Каринтия през зимата имате избор измежду най-красивите алпийски региони: между Хайлигенблут и Насфелд, между Бад Клаийнкирххайм и глетчера на Мьолтал. Не само фрирайдърите ще се почувстват свободни тук, а също и спускащите се с карвинг ски, сноубордистите, професионалистите, начинаещите, семействата с деца – всички ще открият тук склонове за спускания като за Световната купа, приятни, леки склонове, забавни писти с гьрбици или цели паркове за забавления – общо съществуват 1031 километра писти! Ски картата Top Ski Pass Каринтия и Източен Тирол включва всичките 34 ски района с 289 лифтови съоръжения и ви дава пълна свобода при планирането на деня и ски – маршрутите ви!

ски-насфелд-хермагор
 
СКИ РЕГИОН НАСФЕЛД – ХЕРМАГОР

Когато говорим за Насфелд, един от TOP 10 ски курортите в Австрия, бихме могли да го определим като удивително щедър, с надеждно снежно покритие и почти несравним, когато става дума за планинската панорама; истината обаче е, че всеки, който идва в Насфелд ,може да очаква и да намери нещо специално за себе си. Но този ски курорт може да надмине всички очаквания и да предложи на своите гости мигове на изненада, които придават усмивка на лицата им. Специални “Уау…” моменти за обикновените скиори и истинските спортисти чакат на всеки “ъгъл” в Насфелд. Независимо дали в снежен парк, на ‘Змията’, в някоя от фрийрайд зоните или на пистата за ски филми – просто потърсете информационните табла “Nice Surprise” и открийте напълно нова страна на зимния спорт!

Тук, в най-големия и най-модерен ски регион на Каринтия, имате свободата да изберете наистина от всички възможности за зимни спортове. Дори имате възможност да похапнете сладолед в кафето Панорама директно на пистата, върху ските! Най-бързия ски и сноуборд сервиз също директно на пистата, също и на най-добрите цени в Алпите. Само 10  минути и отново ще може да изпробвате напълно подновените ски върху 280те хектара отлично поддържани отсечки. 

Приятен кулинарен “слалом” между австрийските ски хижи и италианските “ristoranti” ви предоставя вкус на южно алпийския начин на живот. Но те не са единствените, които излъчват южното усещане. Това е особена заслуга на слънцето, защото именно Насфелд е курорта в Южните Алпи с най-много слънчеви дни! 

Интересни факти:

 На границата с Италия със 110 км разнообразни писти и 30 модерни лифтови съоръжения. Ако се прибавят и семейните ски курорти Weissbriach, Weissensee и Kotschach-Mauthen дължината на пистите нараства до 130 км;

 Най-дългата въжена линия в Алпите “Millenium Express” със ски склона “Карния” (7,6км), който веднъж седмично се превръща в най-дългата осветена писта в света;

В парка NTC Fun Sports Park могат да се изпробват 9 различни вида забавни спортни уреди – сноусайкъл, сноубайк, сноускутер и др. Не са необходими знания, а само мъничко кураж;

Кулинария, надминаваща границите на възможното – отбийте се със ските в ресторантите Ливио и Форцело, намиращи се от италианската страна. Следобедна закуска или изискана вечеря? Всичко е тук – от самобитната ски хижа до най-високо разположения в Австрия локал с 2 звезди от Мишелин!

Насфелд – спортният ски район в един поглед:

  • Топ 10 ски курорт  в Австрия
  •  Зашеметяваща планинска панорама в Южните Алпи
  •  110 км писти, 30 модерни планински железопътни линии и лифтове
  •  Снежна надеждност и най-много часове слънчево греене в цялата Алпи
  •  25 ски писти и писти ресторанти, най-голямата слънчева тераса в Алпите
  •  Австрийска уютна атмосфера и южен начин на живот
  •  Фрийрайд и забавни райони, снежен фън парк, ‘Змията’, ‘ски филм’ писта
  •  Безплатен Wi-Fi в ски курорта
  •  3 места за практикуване на деца
  • Спускане на снеговалежи, ски бягане, ски туризъм, спускане със снегоходки, нощни ски……. и? Пригответе се да бъдете изненадани!

Разгледайте и предложенията ни за ски : Ски Насфелд – Хермагор

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *