Вал Торанс (Val Thorens)

Вал Торанс е ски курорт, който обединява най-доброто от зимните ски спортове. Престой, който може да бъде наречен с единствената дума – удоволствие!

вал торанс-франция-ски-курорт-лого

 

ВАЛ ТОРАНС

Вал Торанс е най-високият курорт в Европа (2300 метра). Намира се в горната част на трите Долини и е изцяло свързан с най-голямата ски зона в света, с 600 километра оборудвани склонове, 320 маркирани писти, и около 174 ски лифта

Val Thorens United – курортът, който съчетава най-доброто от зимните ски спортове и най-добрата атмосфера

Предимствата да сте на такава висока надморска височина са съвсем ясни: Val Thorens неслучайно е известен с несравнимото качество на снега, което е гарантирано от ноември до май и многото слънчева светлина. Курортът е заобиколен от 6 ледника и 6 върха с надморска височина над 3000 метра. Насладете се на уникална панорамна гледка над над 1000 върхове във френските, швейцарските и италианските Алпи от La Cime Caron (3 200 метра).

карта-вал-торанс-ски писти

Между покритите с ‘пудра’ снежни склонове и перфектно поддържаните ски писти, огромната ски зона на Val Thorens предлага по нещо от зимните спортове за всеки свой гост с различен вкус, характер, ниво на умение, че дори и настроение (спокойно, спортно, музикално, празнично) : алпийски ски, ски бягане, сноуборд, телемарк ски, спускане със снегоходки и най-доброто от всичко, най-дългата писта за тобоган във Франция: 6 километра за 45 минути чисто спускане!

ски-Вал-Торанс-за-малки-и-големи-скиори

Вал Торенс обещава лекота за напредналите скиори, спокоен подход за начинаещите, и безкрайно удоволствие за всеки, независимо от нивото му. Лесният достъп до пистите от местата за настаняване прави Val Thorens подходящ за термина ski in-ski out курорт!

Модерният дух на Val Thorens се доказва от ски-лифтовете, които, както и курортът, са винаги на върха иновациите. Удобното, най-модерно оборудване гарантира бързи и напълно безопасни изкачвания до скипистите. Времето за чакане е сведено до минимум, дори при пикови периоди и при трудни атмосферни условия. Безопасността и скоростта правят разликата между Вал Торанс и всички други курорти за запалените любители на ските.

Голямото разнообразие от предлаганите зимни спортове се допълва от разнообразието от настаняване и развлекателни дейности. Val Thorens предлага широка гама от настаняване: вариращи от 5 звездни до очарователни 2 звездни хотели, от най-достъпните, до върха на луксозните апартаменти в 5-звездни резиденции.

Вал-Торанс-перфектен-за-зимни-спортове

В продължение на повече от десетилетие курортът е разработил богатство от вили и резиденции, предлагащи най-новото оборудване от гледна точка на комфорт, както и хотелски услуги, идеални за семейства, двойки или групи приятели.

Вал Торанс, съвсем естествено е и дом на богато разнообразие от развлекателни дейности: спортен център, шопинг, 40 бара и 60 ресторанти, най-големият нощен клуб в Алпите, както и концерти на живо всяка седмица.

10 важни причини да посетите ски курорта Вал Торанс (Val Thorens):

 • 1. На първо място това е неговото изключително местоположение: най-високият курорт в Европа, Вал Торанс е отворена и слънчева естествена котловина; в нея човек никога не може да се загуби – всичко е като на длан. От ноември до май, снегът е гарантиран и качествен
 • 2. Причина номер две: 600 километра перфектни писти в сърцето на областта Три долини, най-голямата област за каране на ски в света, 172 лифтови съоръжения и 318 маркирани писти за скиори с всякакви умения и всички снежни спортове свързани с пързаляне. Безброй възможни комбинации очакват скиорите, които могат да откриват нова писта всеки ден. Не броим изключителната панорама.
 • 3. 100% чисто удоволствие: бързи лифтове и влекове, проектирани специално за избягване на чакане и загуба на време ви изкачват към пистите с неподозирана скорост. Във Вал Торанс карате ски много повече отколкото където и да било другаде.
 • 4. Анти стрес курорт: множество курорти претендират за това, но колко от тях действително го предлагат? Във Вал Торанс е много лесно: излезте със ските, готово, вече сте на пистите!
 • 5. Колоритната, младежка атмосфера, която обаче не е запазена само за младите: благодарение на откритостта и отвореност към света и новаторския, пионерски дух от 40 години насам, Вал Торанс е космополитен курорт. Съществува нещо общо между всички хора, които пребивават там – най-вероятно сърдечността и еднаквата визия за бъдещето! Без съмнение е обаче – Вал Торанс има енергия и то в излишък за всички!
 • 6. Прекарайте безценно време със семейството и приятели: във Вал Торанс се предлага богата и разнообразна гама от места за настаняване, в по-голямата си част оборудвани със СПА центрове, за всички стилове, всички бюджети и всички срещи сред дълга раздяла. Независимо дали сте със семейството си, като двойка, голяма група или като влюбени, може да се възползвате от разнообразието от апартаменти и хотели. Вал Торанс – курорт, в който се живее хубаво!
 • 7. Безгрижие: тук всичко е сведено до простотата – действате според вашите желания, във вашия ритъм и всичко е достъпно пеша! Опитайте готиното отношение (THE COOL ATTITUDE) на Вал Торанс.
 • 8. Вал Торанс е спортен и разпускащ: освен най-голямата зона за ски в света, тук може да експериментирате и с над 20 различни и доста необичайни и изненадващи зимни спортове: велосипеди за каране върху сняг и лед, най-дългата писта за шейни във Франция и още… Може да поверите тялото си на експертните ръце на специалистите в някой от модерните СПА центрове. Крайна цел: да чувствате, че живеете с всяка фибра от тялото си.
 • 9. Курорт за гастрономи: както всичко тук, местата за хранене и техните предложения са многобройни, качествени и изненадващи. От местните продукти до звездните готвачи, от традицията до модерното, бистрономията и гастрономията на Вал Торанс ще успеят да задоволят абсолютно всички вкусове, дори и най-взискателните!
 • 10. Стилът на живот на Вал Торанс: ако Вал Торанс е най-високият курорт в Европа, то той без всякакво съмнение е и най-оживеният! Многобройните музикални предложения от концерти на живо, през джаз и електро, най-голямата дискотека в Алпите и разнообразните тематични клубове и барове със сигурност ще раздвижат кръвта ви и ще ви накарат да затанцувате!
 • Разгледайте и предложенията ни за настаняване във Вал Торанс тук: Хотели Вал Торанс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *