Касандра, Халкидики – мечтаната почивка през лятото близо до България

Полуостров Касандра – най -предпочитаната от туристи през лятото

 

Полуостров Касандра или Палини, (на старогръцки Палене), се намира в Егейска Македония, Северна Гърция, най-западният ръкав на Халкидическия полуостров. Според антични източници, полуостровът е създаден с името Флегра (на гръцки: Φλέγρα) и става свидетел на битката между боговете и гигантите.В миналото на полуостров Касандра се намира манастирът Врачево, чието име е с български произход, а днес е любимо място за лятна ваканция на хиляди туристи от България.

Почивка на Касандра Халкидики -мечтано лято

Подобно на здраво закотвил се кораб, Касандра стоически посреща хилядите летни туристи, мечтаещи за плажовете и през цялата зима. Касандра е най-посещаваният от трите ръкава на Халкидики, предлагащ освен разкошни плажове, простиращи се на няколко километра, с кристално чиста морска вода, също и интензивен нощен живот с много плажни барове както в малките китни селца,   курорти, така и в големите хотелски комплекси.

Пътуване сред слънчевата Касандра

Поемайки по пътя за Касандра от Солун , най напред ще се натъкнете на  Неа Мудания (60 км от Солун), най-големият град и търговски център на Халкидики. Постепенно се превръща във водещ търговски център и се развива по-бързо от другите крайбрежни селища. Днес Неа Мудания е най-динамичният град в западната част на полуострова. Най-важният му културен принос през летните месеци е „Фестивалът на Сардината“ и „Фестивалът на морето“, който привлича всяка година много посетители. Прeдимcтвoто на Неа Муданя е, че e близο дo Cолун и е дοбрa oтправна точka за плaжoвете на Касандра.

Мечтано лято на Касандра Халкидики

Неа Флогита и Неа Плагия са малки селца, на практика сляти, които предлагат голямо разнообразие от хотели и апартаменти, много оживени, но не и претъпкани, заобиколени от чисти сини плажове.

Следващият курортНеа Потидеа (66 км от Солун), е известен със своя канал, който някога е отделял Касандра от континенталната част на Халкидики. В наши дни два моста ви отвеждат до оживената част на курорта, осеян с плажни барове и клуб за водни спортове. Тук можем да Ви предложим и един страхотен хотел, с отопляеми басейни и невероятен спа център Pomegranate Wellness & Spa 5*   Следвайки пътя към центъра на Касандра, стигате до малко, привлекателно рибарско селище със собствен живот, Неа Фокеа, с дълъг, пясъчен плаж с чисти води. Неа Фокеа представлява популярен курорт за почивка и има много туристически атракции на морския бряг, в това число и възможности за настаняване и таверни с вкусна морска храна. 
Тук можем да ви предложим плеяда от страхотни хотели за лятната ви почивка Portes Lithos Luxury Resort 5*, ISTION CLUB 5*, POTIDEA PALACE HOTEL 4+* или PORTES BEACH HOTEL 4*

Касандра Халкидики мечтана семейна ваканция

Надясно, пътят ви отвежда от другата страна на полуострова, при Сани. Неговото крайбрежно разположение, прегърнато от борови гори, го превръща в идеален курорт за любителите на природата.

Продължавайки на юг, следващият източен крайбрежен курорт е Афитос (Афитос), може би най-красивото място на Халкидики, с безкраен изглед към морето и към залива Торони. Афитос и до днес успява да поддържа традиционна архитектура от каменни къщи и керемидени пътища.- BLUE BAY HOTEL 5
Хотелите на Сани са символ на добрия вкус и лукса: Сани Бийч Хотел и Спа 5* , Порто Сани Хотел 5*.

Калитея е следващата спирка, голямо и оживено място за почивка. Едно от най-известните места с особено развитие към туризма. Луксозни хотелски комплекси, много стаи и апартаменти, както и много ресторанти и рибни таверни. Калитея се смята за сърцето на нощния живот, с големи клубове и барове, събираща тези, които търсят забавления за цяла нощ. Калитея предлага многообразие от  чисти пясъчни плажове, препълнени плажни барове и силна музика. Малко встрани от градчето и на страхотен плаж са разположени Атос Палас 4* и Палини Бийч 4*.

Касандра Халкидики мечтано лято 2020

На юг се открива Криопиги, на 90 км от Солун. Село с гостоприемни жители и превъзходни плажове. Издигнат амфитеатрално върху склон, предлагайки великолепна гледка към залива Касандра. Тук са съсредотечени всички природни красоти, заедно с услуги от най-високо ниво, превръщайки  Криопиги един от най-иразкошните летни курорти в региона. Следващият курорт е Полихроно, една от най-известните части на Халкидики, наградена отново със син флаг. Той е широко известен с големия си плаж, който се простира по цялото село, туристическата инфраструктура и нощния живот – Sea Level Hotel 4 *

Страхотни хотели на Касандра Халкидики

Следва Ханиоти, с много извори и богата растителност, акри земя покрита с борови дървета, които достигат до брега и синьото море. Тук ще намерите всички удобства-хотели, традиционни гръцки таверни, барове и други забавления. Едно от най-интересните села на Халкидики, разположено почти в края на полуострова, е Пефкохори. Селото се състои от две части. Старото село е с типични малки къщи и градини и традиционни гостоприемни местни жители, докато от друга страна модерният и развит район на плажа, ви предлага модерни почивки и множество удобства. И накрая, в близост до южния край на полуострова се намира село Палиури, с невероятна природна красота.
Много приятни хотели са Острия Сий Сайд 4*, Флегра Палас 4*, Марго Бей и Клуб Тюркоаз 4*.

Касандра Халкидики изгодна почивка

Оттук пътят завива към западния бряг на Касандра, към Егейско море. Първото селище по пътя е Агия Параскеви (Лутра). Много хора го посещават заради горещите му термални извори. Следва Неа Скиони, рибарско пристанище и плаж. Можете да се насладите на наистина спокойни почивка, а в местните таверни да похапнете прясна риба. Тъй като пътят следва брега, ще се натъкнете и откриете много красиви и пусти плажове, преди да пристигнете в Каландра и Нос Посиди с чудното си крайбрежие. Самото село е много малко, не повече от ивица сгради по морето, с няколко наскоро построение ниски жилищни апартаменти и няколко хотела. На север се намира Фурка, популярен със своята оживена атмосфера и атракции за нощен живот.

Следва традиционното рибарско селище Сивири, с известния си „Фестивал на Касандра“. Един завой към вътрешеността  ви отвежда до село Касандрия (Валта), богато на  механи, банки и таксиметрови услуги. А от тук, пътят завива обратно към Калитея.

Тук можете да разгледате и нашите предложения за почивка в Касандра: Почивки Касандра, Халкидики

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *