Ски в Цилертал

ски-цилертал-австрия

Цилертал, наричана още “най-активната долина на света”, е живописна долина в централната част на Тирол, Австрия на около 45 километра от град Инсбрук. В нея са сгушени 12 малки селца, които са обединени в шест ски курорта от световна величина със 650км писти разположени на височина от 550 до 3250м. Долината е родно място на Щефан Еберхартер, като една от пистите носи неговото име. Освен това районът е известен и със своите минерални извори.

Цилертал е не само рай за скиорите и любителите на ски. Това, което го превръща в перфектен курорт са многобройните други възможности за забавления – страхотни après ski партита, ресторанти предлагащи специалитети от местната кухня, фън паркът, който предлага ледени пързалки за кънки, хокей или кърлинг, а също така боулинг и закрити тенис кортове.

Ски зоната Hochfuegen – Hochzillertal и Spieljoch предлага 187 км писти ( 26 км черни, 112 км червени и 38 км сини ), обслужвани от 42 лифта. Около 135 км от пистите са с гарантирано снежно покритие. В района оперира безплатен ски-бус. Има възможност за нощно каране. Тук са още и Ски & Глетчервелт Цилертал 3000 с 227км писти, Арена Цилертал със 166км писти, Майрхофен Ахорн със 159км писти и Хинтертукс Глетчер със своите 86км писти.

Лифт-картата Zillertal Superskipass дава достъп до всички тези 650 км писти, включително ледника Hintertuxer. До тях ще достигнете с помощта на над 170 изключително модерни лифтови съоръжения, които неусетно изкачват туристите на над 3200м надморска височина. Алпийската панорама, която се разкрива от тази височина трудно може да бъде описана също както и 12 километровото ски спускане по обратния път. На ваше разположение са и 27 безплатни ски-бус линии, които свързват ски зоните през сезона. Специалните писти за деца, специализираните програми на ски училищата и детските градини се грижат за приятното прекарване на най-малките. Подходящи за сноубордистите са склоновете с дебела снежна покривка в зоната на Капаунс, Вилден Кримъл и Кройцйох. В Герлос са създадени най-добрите условия за почитателите на свободния стил. Този регион е отличен със сертификат за качество и е включен в Топ 3 на сноуборд-курортите в Австрия. Мега-изживявания на мега-халфпайпа са 100 % гарантирани (100 м. дължина, 14 м. ширина, 3 м. височина)! Като изключителна атракция се препоръчва излет до глетчера Хинтертукс, който благодарение на своите размери и отлични писти се нарежда между най-добрите алпийски ледници.

Насладете се подобаващо на апре-ски партито след приятен, но изтощителен ден по слънчевите писти! Цилертал е известен със своите апре-ски партита, дори извън граница. Над 30 хижи и барове отварят врати, за да отпразнувате подобаващо завършека на деня. За парти-любителите се препоръчват Rosen- или Kreuzwiesenalm на територията на ски центъра в Цел, а в самото градчето „Saustad’l или бара Pfiff. В уютните ресторантчета, старовремските заведения и кафенета можете да опитате от местната и международна кухня. Любителите на нощния живот не трябва да изпускат възможността да потанцуват до ранни зори в известната дискотека „Almbar MTS“. Друг вариант за прекарване на вечерта е разходка по осветената крайбрежна алея на р. Цилер, дълга 20 км. или посещението на дългата 7 км. писта за шейни.

Настаняване в Щрас, Шлитерс, Фюген, Калтенбах, Ашау, Цел ам Цилер, Рамзау, Майрхофен или другите по-малки селища в долината.
Ски пакети Цилертал с включени лифт карти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *