Ски в Банско

БАНСКО – В сравнение със световно известните ски курорти в Австрия и Швейцария, Банско е изцяло нов курорт, но за сравнително кратко време  успява да спечели обичта на любителите на зимните спортове от цял свят.

През  2017 година британския туристически сайт „Поус Офис” нарежда Банско на второ място сред най-популярните и достъпни зимни курорти в Европа.

 

BEST SKI OFFERS_BANSKO_SMART_TRAVELBG

Банско е китен планински град, разположен в подножието на Пирин планина, откъдето започва Националния парк “Пирин”, на височина 925 м. Отдалечен е на 56 km от Благоевград, 145 km от Пловдив и 150 km от София. Климатът е планински и снежната покривка се задържа от месец декември до април В последните години Банско заема водещо място сред зимните ски курорти в България, като все по-често става обект на посещения и от чуждестранни туристи. Курортът има ски-писти за всички категории посетители- от начинаещи до майстори.

SKI IN BANSKO_SMART TRAVEL BULGARIA

Най-високата точка на ски-центъра е 2560 m, а най-ниската – 1000 m. В Банско има 75 km ски трасета, от които 35% са подходящи за начинаещи, 40% за напреднали и 25% за опитни скиори и сноубордисти. Повечето трасета са ободурдвани с машини за изкуствен сняг. Ски центърът предлага и 16 km ски път, с машини за изкуствен сняг и осветление, свързващ високите части на курорта с града. Кабинковата въжена линия е с капацитет на кабинка до 8 души, един 6-седалков лифт, шест 4-седалкови лифта, един 3-седалков лифт, шест ски-влека и десет детски ски-влека. Най-доброто време за посещение на Банско е от средата на декември до средата на април.

Банско не е само зимен курорт. В града има повече от 140 паметници на културата, поддържани от най-добрата музейна мрежа в България. Местните хора разказват с удоволствие историята на прочутата Банска иконописна школа, организират фолклорни демонстрации като хайдушкото отвличане или придружават гостите по някой от многобройните природни или културни опознавателни маршрути. Десетките механи предлагат вкусни местни специалитети.

СПА процедури и релакс

В случай, че Вашата представа за идеалната почивка не се изразява в каране на ски, то курортният град има какво да Ви предложи. В Банско ще намерите голям брой хотели, които разполагат със собствен СПА център или предлагат подобен тип процедури. Ще можете да се насладите на отпускащи масажи, парни бани, сауни, топли басейни. Също така да поглезите кожата си с приятни разкрасителни процедури. В курортното градче можете да отседнете както в уютни евтини хотели, така и в луксозни хотели или апартаменти – всичко е въпрос на ваш личен избор и предпочитания.

Забавление

СКИ ПОЧИВКА В БАНСКО_ОФЕРТИ ОТ СМАРТ ТРАВЕЛ

В Банско ще намерите разнообразни места за забавление. Градът е известен с множеството кръчми, механи и нощни заведения и е една от традиционните дестинации, които студентите избират за 8-ми декември. В курорта редовно се организират културни събития и фестивали, посветени на българския фолклор и традиции. Макар обликът на Банско да се променя от новите постройки и хотели, той все пак успява да съхрани част от българското културно-духовното наследство.

С над 70 километра писти, Банско е една от най-важните ски зони в България и Източна Европа. Благодарение на многобройните инвестиции от 2000 г. насам, мястото в южната част на България и близо до границата с Гърция предлага комфортна и модерна инфраструктура. Разположен в подножието на Пирин планина, който е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, той впечатлява и страхотното си местоположение. В ясен ден скиорите могат да се насладят на гледката чак до Егейско море.

BANSKO_SKI_BULGARIA_SMARTTRAVELBG

 

Топ 5 причини, поради които трябва да посетите Банско за следващия ски сезон :

SKI BANSKO_SMART TRAVEL BEST OFFERS

Проучвате възможностите за предстоящия ски през ски сезон и се чудите дали да изберете Банско? Ето ви и 5 причини защо трябва да посетите Банско

1. Ще спестите пари

Съвсем просто е – ще спестите между  30% и 80% ако изберете Банско, в сравнение с повечето други ски курорти в Австрия, Франция или Италия Ски пътуването до Банско не е свързано с жертване на много време или пари.

2. Вкусна храна  & Апре Ски

Ските и чистия въздух Ви карат да огладнеете по-бързо. Изборът на места за хранене е огромен и отговаря на всички вкусове. Може да опитате местните ястия от многото механи, или пък да похапнете суши, италиански кухня, гръцки, арменски, британски, или пък китайски специалите. Почти всеки хотел разполага със СПА център , а местата за нощен живот с музика на живо са многобройни

3. До Банско се стига лесно

Ами не е като да гоните самолет и да чакате трансфер. Няма да търсите и превоз за ски оборудването си.Товарите всичко необходимо в колата и потегляте.От София е само на 2 и половина часа път, по-голямата от които е магистрала.

4. Частни уроци по ски и сноуборд

Няма съмнение, че частните уроци в Банско са най-добрият начин да подобрите техниката си. И колкото по-добре карате ски и сноуборд, толкова повече ще се наслаждавате на времето си по пистите. Така че, като резервирате частни уроци, ще спестите между 50% и 70% в сравнение с други ски курорти в Европа.

5. Банско не е  измерим в цифри, той е много повече

Много хора анализират ски курортите в цифри – брой лифтиове , писти , машини за изкуствен сняг и прочие.. Но хубавото изживяване не винаги може да бъде измерено в цифри. И да, поради това , което не може да бъде измерено, кара хората да се връщат в Банско всяка година, а някои дори избират да купят имот там..

Екипът на Смарт Травел е насреща , в случай че изберете Банско за следващата си зимна почивка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *