Ски в Ливиньо, Италия

 

СКИ В ЛИВИНЬО
Ливиньо / Livigno
Алта Валтелина/ Alta Valtellina
Надморска височина: 1816 – 3000 метра
Ски писти: 115 km
Лифтове: 31
Видове писти: 9 лесни, 18 средна трудност, 6 трудни
 

Планини, писти, девствена природа, и толкова много слънце, като никой друг ски курорт – Ливиньо предлага чудесни условия от края на ноември до началото на май и е наричан “снежен рай”.

Ливиньо е италиански ски курорт, разположен от слънчевата страна на ломбардските Алпи, недалеч от Сейнт Мориц и в близост до границите с Швейцария и Австрия. Това е най-високият според надморската височина курорт в Европа и често предлага достатъчно снежна покривка, когато повечето от останалите вече не разполагат с такава. Кварталът Трепале (1 900-2 250 м) пък е най-високото, постоянно заселено място в Европа. В района на Ливиньо преобладават традиционните дървени къщи, а разположението по южните склонове на Алпите осигурява на долината много слънчеви часове.

Ливиньо е разположен в широка долина, със ски зоните Carosello и Costaccia от едната страна и Mottolino от другата и предлага отлични условия за ски и сноуборд на слънчеви склонове и писти. Широките писти са винаги перфектно обработени, а огромният сноуборд парк предлага на сноубордистите наистина всичко, от което се нуждаят. 115 километра писти на различна надморска височина – от 1800 чак до 2900 м, с 12 черни писти, включително и вълнуващата за всички запалени скиори по света писта наречена “Джорджо Рока”, 37 червени и 29 сини писти. На разположение са модерни лифтове: включително шест гондоли, 13 седалкови лифта и 11 ски влека са от всяка една страна на планината. Капацитетът на тези лифтове е 47 300 души на час, тоест на практика не се губи никакво време за изчакване. В допълнение, сто и десетте оръдия за изкуствен сняг гарантират изкуствена снежна покривка на до 80% от пистите, които се обслужват ежедневно с повече от 40 машини за обработка.

Карането на ски от двете страни на долината e подходящо както за начинаещи скиори, така и за почитателите на сини и червени писти, а също и за най-напредналите. Ливиньо разполага с повече от 31 лифта от двете страни на планината и пунктове за продажба на ски-пасовете, където пожелаете. Общата дължина на ски пистите е 115 км, с преобладаваща средна сложност – 42% от пистите са червени (за начинаещи), 46% са сини (със средна сложност), а 12% са черни (трудни). Най-дългата ски писта е около 4 км започва на около 3000 м надморска височина и се спуска до 1800 – на надморската височина на самия курорт.

Ски Ливиньо (Ski Livigno) е част от ски областта Алта Валтелина (Alta Valtellina). Разположен на границата между Италия, Швейцария и Австрия комплексът включва 5 ски зони, които са и едни от най-известните ски курорти на Италия: Bormio, Livigno, Santa Valfurva Catherine и St. Columbanus Valdidentro. Алта Валтелина (Alta Valtellina) – факти:

Дължина на ски пистите: над 220 км;
Максимална денивелация: 1800 метра;
Трасета за ски бягане: 80 км;
Лифтови съоръжения: 82;
Капацитет: 86 хил. души;

Разгледайте и предложенията ни за скив в Ливиньо: Ски Ливиньо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *