ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КРИТ – ВСИЧКО ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕТЕ НА ЕДНО МЯСТО

Почивка- на -остров- Крит-Гърция
Лято на остров Крит

Остров Крит – кристално чисто море,стархотни плажове и модерни хотели

Остров Крит е най-големият гръцки остров с площ от 8336 км², и петият по големина в Средиземно море. Крит е – кристално чисто море, величествени планини, древни градове и невероятни музеи, впечатляващи пещери и проломи, известни от праисторически времена, прекрасни плажове и съвременни хотели.

Климатът на Крит е умерен. Валежите са рядкост по време на летните месеци. През есента температурата често е по-висока, отколкото през пролетта. Идеалните месеци за туризъм в Крит са през април, май и юни, както и септември и октомври.

Остров Крит е разделен на 4 по-малки области, наречени номи. От запад на изток те са Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити.

Ханя– западна част на острова, се характеризира с впечатляващите планини Лефка Ори (Бели планини), великолепни пясъчни плажове и известни национални паркове, които заемат по-голямата част на региона.А ето и част от предложенията ни в Ханя на остров Крит: KIANI BEACH RESORT 5*

Ретимно– разположено между  (Лефка Ори) Бели планини и Псилорити (Иди) Тя е синоним на красиви скалисти пейзажи, прекрасни плажове, приятни мелодии, легендарни пещери, инсторически манастири, традиционни селища и разкошни курорти.HOTEL BOMO RETHYMNO BEACH 4*

Ираклион– най-големият и населен регион на острова, заобиколен с две планини – Ида (Псилоретис) на запад и Диктис (планина Ласити) на изток. В Ираклион се намират едни от най-важни археологични разкопки на острова, прекрасни плажове и очарователни райони с живописни гледки.Тук ви препоръчваме BOMO EUROPA BEACH HOTEL 4*

Ласити – в източната част на Крит е разположена област Ласити, място за ексклузивна почивка. Тук ще намерите от известни делукс туристически курорти до малки красиви планински селища, пясъчни плажове, неизвестни археологични паметници и византийски църкви.

Местните жители на остров Крит твърдят, че Крит е модел в малък мащаб на Гърция. Това означава, че един остров обединява всичко, което може да бъде видяно в Гърция. И наистина е така! Планини и плажове, важни археологически обекти и проломи, всичко това е част от острова.

Остров-Крит-мечтано-лято- в -Гърция

Остров Крит е огледалото на Гърция, в по-малък мащаб. Един остров, който обединява всичко, което може да бъде видяно в Гърция.

А ето и кратък списък с всички прекрасни неща, коитоможете да направите в Крит през лятото:

  • 1. Отпуснете се на някой от красивите, многобройни плажове: По-голямата част от поемащите към остров Крит, мислят първо за морето и плажовете. Разбира се, че имате основателни причини за това! Ще затаите дъх от Балос в региона Ханя на запад до палмовата гора Вай, на плажа в региона Ласити! Можете буквално да намерите прекрасен плаж по целия остров, без значение от вашите предпочитания. Ако се опитате да направите списък за себе си, с най красивите критски плажове, то  той би бил безкраен. Дерзайте , забравете за ежедневните грижи и се насладете на кристалното море и жаркото слънце 🙂
  • 2.Обиколете легендарните критски планини:.Твърди се , че те са събиратено , че са духът на острова.. Митичните планини също са разположени по целия остров, от изток на запад. Планината Иди или Псилорит, Лефка Ори (Бели планини) и планината Дикти, както и други по-малко известни планини на Крит, са свързани с дългата и впечатляваща история на острова. От митове и легенди в праисторическите времена до традиции и борби за свобода на местните жители на  Крит преди няколко века, всяка планина на острова има невероятна  история, която да разкаже. Както любителите на природата така  и тези на  историята, мечтаят да се завърнат поне още веднъщ на острова.. Едните заради археологически обекти, като пещерата на Зевс или пещерата Идеон Андрон, в планината Ида а останалите заради дивите животни в планините, флората и фауната .
  • 3. Преоткрийте впечатляващите археологически обекти: микенските дворци на Нос и Фестос са само две от многото важни археологически обекти на Крит. Островът е бил дом на първата цивилизация, в Европа преди 5000 години.. Археолозите и историците все още са впечатлени от постижения на минйоската цивилизация. Богатство от находки от класическите и римски времена показват впечатляващата история на остров Крит.
  • 4.Научете повече за традициите и начина на живот: на местните. Музеите на народното творчество,  млечните мандри и прозиводството на мед, поддържат традицията жива. Прекрасни артефакти, древни професии, които все още се практикуват и още по-невероятни истории са част от вълшебното изживяване на остров Крит .
  • 5. Кухнята: всеки, който е опитал местната кухня, би се съгласил, че заслужава да бъде спомената в отделна категория. Специалният климат на Крит, в комбинация с безбройните природни продукти, които могат да се намерят само на острова, създава идеалното място за подем на гастрономията! Зехтинът, медът, сирената и хлябът – са само част от основните елементи на критската кухня. Разбира се, не бива да пропускате виното и узото.
  • 6. Може би най-добрият зехтин в света. В източната част на острова, в село Крица, се прозивежда голяма част от него.. Има много опции за дегустация и разбира се и в съответните магазини. Предимно студено пресовано, това висококачествено масло е без добавки и е много здравословен
  • А ето тук, можете да разгледате и предложенията ни за почивка на остров Крит, Гърция: https://www.smarttravel.bg/pochivki_Krit-smarttravel-bg.html
  • 7.Достатъчно слънце – Крит е най-южният гръцки остров и слънцегреенето е средно 300 дни в годината. Това се отнася особено за региона около Ханя. В сравнение с източното крайбрежие, хотелите отварят по-рано и работят до ноември Ако искате да разгледате вътрешността, препоръчваме ви да посетите острова през пролетта или есента. Тогава морето е покрито със цъфнали цветни диви цветя.

Leave a Reply

Your email address will not be published.