Ски във Вал Гардена

ВАЛ ГАРДЕНА, ЮЖЕН ТИРОЛ - ДОЛОМИТИ

ски-вал-гардена-италия

Вал Гардена (Val Gardena) 

Трентино Алто Адидже (Trentino Alto Adige)

Надморска височина: от 1236 до 2240 метра

Ски писти: 175 km, лифтове: 84

Писти: 52 km лесни (зелени), 105 km за средно напреднали (червени), 18 km трудни (черни)

Вал Гардена е курорт, писал история в зимните спортове и днес продължава да е място за годишната среща на световния ски елит. Вал Гардена е свързан с Dolomiti Superski, най-голямата система от свързани ски лифтове в света, както и с близкия Alpe di Siusi, истинско Елдорадо за всички любители на зимни спортове.

Има два вида ски карти: Val Gardena-Alpe di Siusi, валидна за общо 83 лифта и 175 км ски писти в Val Gardena; и Dolomiti Superski Ski Pass, супер пропуск за цялата област на Доломитите, с 500 километра взаимосвързани писти около Sella Group и общо 1220 километра склонове на 12 зони. Леки, средни и трудни писти, както и трасета за наистина екстремни спускания с най-модерните съоръжения за зимни спортове и романтичните алпийски хижи.

Вал Гардена се състои от 3 ски курторта: Ортисей (Ortisei), Селва ди Вал Гардена (Selva di Val Gardena) и Санта Кристина (St. Cristina). Във Вал Гардена (Val Gardena) има общо 175 км ски оисти и над 115 км трасета за ски бягане. Лифт картата Вал Гардена (Val Gardena/Alpe di Siusi Ski Pass) обхваща 84-те лифта в зоната, докато със Суперски Доломити (Superski Dolomiti Pass) получавате достъп до 450 лифта и 1200 km писти в 12 от най-популярните ски райони не само в Доломитите, но и в Италия и в Алпите като цяло.

Тази живописна долина в сърцето на Доломитите предлага също чудесни условия за катерачи, алпинисти, както и за популярния в Алпите тобоган. Има също и отлични условия за шопинг, особено за местни продукти.

Регион: Доломити Суперски (Dolomiti Superski)

Разположение: Трентино, Алто Адидже/ Венето

Надморска височина: 1500 – 3269 метра

Ски писти: 1200 k

Лифтове: 450

Писти: 240 км лесни (зелени), 840 км за средно напреднали (червени), 120 трудни (черни).

Разгледайте и предложенията ни за ски/хотели във Вал Гардена: ски Вал Гардена

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *