ПЛАНИРАТЕ ДА ПЪТУВАТЕ, КОГАТО СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ?

ЕТО ВИ 9 ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА НЕ ОТЛАГАТЕ..

Travel_now_Smart_Travel_BG

Пътуването е мечта, която много хора отлагат (заедно с цял куп други неща), докато не се пенсионират и не са „свободни“ да преследват собствените си мечти.

Но дали е така? Наистина ли ще бъде по-лесно да пътувате, когато спрете да работите?

Ето тук е разковничето. Погледнете реално на нещата, може ли да разчитате, че животът ще се съобрази с вашите планове?

Ето 9 добри причини да не отлагате приключението наречено пътешествие:

 

1.Много е вероятно когато остареете, пътуването да ви струва повече

Наред с нарастващите цени, вероятно ви е направило впечатление, че за възрастните хора застраховките са далеч по-скъпи. Освен това, ако сте като повечето хора с напредване на възрастта ще се нуждаете и ще искате повече удобства, което неминуемо ще оскъпи пътуването. Това е една от причините, да не виждате 80 годишни да спят в хостели или в съседната палатка😊

2.Ще бъдете ли жив и/или в кондиция?

Тук няма да се спираме, защото разбирате …….

3.Животът често има навика да обърква плановете ви

Ами така де… Може да се ожените/омъжите  за някой, който не иска и не обича да пътува. Ако станете баба /дядо, знаете лафчето „Който има внуци, да си ги гледа😊“ И още куп други превратности , които могат да попречат на плановете ви за пътуване.

4.Още една кофти причина, която може да ви попречи – ще имате ли достатъчно сили?

Това е тъжен факт, но здравето ни често може да започне да се влошава точно когато наближим възрастта за пенсиониране. Искате да се изкачите по стълбите на Айфеловата кула? Уверете се, че сте достатъчно здрави, когато се пенсионирате, за да можете да го направите.

 

5.Светът е „променлива“ 

Ако има място, което искате да посетите сега, имайте предвид, че светът може да се промени много, преди да се пенсионирате………………

Все повече и повече хора пътуват през цялото време. Светът се „смалява“ всяка година и често нашата мечтана дестинация, не е просто дестинация, тя е „настроение“. Осъзнайте, че ако има място, което винаги сте мечтали да посетите, когато се пенсионирате, то може вече да не е същото…………..

 

6.Ами ако изпаднете в паника? Ако се изплашите?

Приключението е като мускул, ако никога не го използвате, може и да атрофира. Ако изобщо не пътувате, когато сте по-млади, ще имате ли смелостта да започнете, след като се пенсионирате? Ще можете ли да загърбите рутината и навиците си?

7.Децата са малки само веднъж

Ако имате малки деца, помислете за подаръка, който бихте могли да им направите, като им позволите да видят света на крехка възраст. Разбира се, пътуването с малки деца може да бъде трудно, но може да бъде и невероятно преживяване. Ако планирате да пътувате с децата си, когато се пенсионирате, помислете за това: Ще имат ли време, ще искат ли да пътуват с вас?

8.Ако парите не стигат?

Много неща могат да попречат или да променят плановете ви за пенсиониране. Развод, загуба на работа на по-късен етап в живота, нарастващи разходи за жилище, здраве или просто увеличение на разходите за живот могат да изместят датата на пенсиониране за по-късно или да означават, че трябва да се пенсионирате по-рано, с по-малко пари. Какво ви прави толкова сигурни, че изведнъж ще имате повече пари за пътуване, ако не можете да си го позволите сега?

9.Улови мига

Живей за мига, животът е кратък и имате само един шанс. Ако наистина искате да пътувате, намерете начин да го осъществите днес, не „утре“ 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *