Отборите на ЕВРО 2016 и ‘националните’ им автомобили

Отборите на ЕВРО 2016 и ‘националните’ им автомобили.

В момента огромната част от мъжката аудитория е заета със страстите покрай ЕВРО 2016. Трудно е да си представим какво друго би могло да грабне вниманието точно сега. Все пак журналистът Mike Vousden от английското издание Carwow предлага много интересна и различна гледна точка, а именно: какви коли биха представили съответните държави да ги представляват на ЕВРО 2016 и коя от тях би спечелила турнира?

Подбрани са 10 отбора и 10 автомобила, които се произвеждат в съответните държави. Авторите са наясно, че трудно която и да е съвременна кола може да е продукт само на една държава, но все пак предлагат следните опции:

Испания сеат леон купра

1. Испания – SEAT Leon Cupra 290 – този хот хеч държеше доскоро рекорда за обиколка на Нюрбургринг за автомобили с предно предаване. Би било добре ако играчите на испанския отбор успеят да канализират част от тази енергия и скорост на терена.

Германия Мерцедес AMG

2. Германия – Mercedes-AMG GT R – добре изглеждащ, супер бърз и обезкуражаващо ефективен! Определения, които отиват еднакво и на колата и на отбора!

Франция Бугати Широн

3. Франция – Bugatti Chiron – домакините се надяват че с тази ракета със задвижване 4×4 и 1479 конски сили ще ‘надиграят’ категорично всичките си опоненти. Само едно уточнение: Bugatti, която макар собственост на германския концерн VW Group е френска марка, чиято щаб квартира и завод са позиционирани във френския град Молсайм.

Ирландия Де Лореан

4. Северна Ирландия – DeLorean DMC-12 – един автомотбил станал известен покрай филма ‘Завръщане в бъдещето’ и погрешно смятан за американски. Както и да е, макар героите от филма да пътуваха с него през времето и пространството, едва ли представлява сериозна конкуренция освен като антикварна стойност.

Румъния Дачия Дъстър

5. Румъния – Dacia Duster – естествено Дачия, кой въобще е очаквал нещо различно? Категорично не сред най-добрите коли, но това не пречи да се възхитим на ‘талантите’ и – изненадващо просторна, с нисък разход и невероятно атрактивна цена. Всичко, което румънскичт отбор за съжаление показа, че не е :(.

Англия Ягуар F type

6. Англия – Jaguar F-Type SVR Cabriolet – англичаните може би се надяват да се ‘отъркат’ в небивалия успех на този супер кабриолет с двигател V8.

Италия Ферари

7. Италия – Ferrari LaFerrari Spider – сигурно италианците нямат нищо против дори да бъдат леко засенчени от тази кола. Поне всички погледи ще бъдат насочени към тях :).

Чехия Шкода

8. Чехия– Skoda Kodiaq – този модел все още не е на пазара, но сме сигурни, че притежава типичният за марката баланс от качества, които дават предимства пред потенциалните съперници.

Швеция Кьонигсег

9. Швеция – Koenigsegg One:1 – французите може и да имат Широн, но дори и той не може да се мери със съотношението тегло към мощност на ‘психопатски’ шведски автомобил. Дори заглавието му подсказва към какво следва да се стреми националният отбор на Швеция.

русия лада 2105

10. Русия – Lada Riva (известна у нас като 2105) – италианска технология от 60те и все пак една от иконите за тази страна. Дано успее да инспирира отбора за победа.

Inspired by: https://www.carwow.co.uk/blog/euro-2016-cars?utm_content=buffer154ef&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
Photos by: https://www.carwow.co.uk/blog/euro-2016-cars?utm_content=buffer154ef&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *